WMD technológia  
     
 

A WMD megszüntette...

• az érzékenység beállítást
• az áthaladási zónasorrend beállítást
 
     
 
     
 

A WMD technológia eredménye...

• az, hogy a kültéri megfigyelésnél, a beállítás az aktív képfelület kiválasztására egyszerűsödött
• a kameraképen megjelenő, vagy eltűnő álló tárgyak figyelése.
• a választható objektumméret és képperspektíva
• a világ legkisebb, bankkártya 1/2 részénél is kisebb, kamerába is beépíthető, professzionális, kültéri digitális videó mozgásérzékelője
• A Scout automata videokamerás térfigyelő
 
     
 
     
  A videó mozgásérzékelők tulajdonságai...

A nagyfelbontású VMD960 digitális videó mozgásérzékelő család különösen kültérben telepített, nagy területet figyelő kamerák képének elemzésére alkalmas.

A WMD különleges kép és mozgásanalízise szükségtelenné tette az érzékenység beállítást, így a változó kültéri fényviszonyokhoz egyszerűen és kiválóan alkalmazható.

Kültéri megfigyelésnél a beállítás az aktív képfelület kiválasztására egyszerűsödött! A mozgásérzékelő tárgyfigyelésre is képes.

A képet 960 (VMD960-MM) vagy 1920 elemi mezőre (pixel) bontja, melyekből kizárhatók, illetve kijelölhetők, a megfigyelni kívánt képfelületek.
A kizárt képfelületen történő mozgásokat a mozgásérzékelő nem veszi figyelembe. A képmagasság 30-ad vagy 40-ed részének megfelelő magasságú alak mozgását is érzékeli, kijelzi a mozgás helyét a monitoron, és berajzolja a mozgó alak útját.

A mozgásérzékelő tárgyfigyelésre is képes. Azonosítja a kameraképen megjelenő elhagyott csomagot (pályaudvarok, repülőterek, stb). Érzékeli, ha egy tárgyat elmozdítanak a helyéről. (múzeumok, kiállítások) Azonosítja az autópályán balesetveszélyes helyen megálló, vagy parkolóba be illetve kiálló gépjárművet.

Egy adott vonalon áthaladó objektumok számának mérése. Ez a képesség például egy boltba betérő vevők számának mérése esetén, de akár forgalom számláláskor is hasznos lehet. Az adott órában mért emberek száma a képernyőn kerül kijelzésre vagy RS 232 porton keresztül is lekérdezhető.

A VMD960 objektumméret és képperspektíva választással is rendelkezik. Képperspektíva nélkül az objektumméret az egész képre érvényes.

A képperspektíva a kiválasztott képfelületen föntről lefelé automatikusan növeli a riasztást kiváltó objektumméretet.
A kiválasztott objektumméretnél kisebb mozgások pld. macskák, szél mozgatta növények, stb., nem okoznak riasztást.

Lehetőség van felső objektumméret korlátozásra is. Például arra, hogy legyen riasztás az emberi mozgására, de ne legyen riasztás a nagyobb alakzatok (járművek) mozgására.

A WMD mozgásanalízisének jellegzetessége, hogy az irányérzékelés meghatározása a teljes képfelületre érvényesíthető, nincs szükség az áthaladási zónasorrend beállítására!

A kamera optika letakarása esetén is riaszt. A riasztást a képernyős megjelenítésen kívül, riasztás kimenetein is jelzi.

A beállításokat, a képernyőre behívható menüből végezhetjük.

A VMD960 soros portról távvezérelhető.

 
     
 
WMD electronics Kft.Cím: 1116 Budapest, Temesvár u. 20.Telefon: 06 1 3710235E-mail: wmd@wmd.hu